12 February 2010

Panna Cotta


Slm,misafirlerimin cok begendigi ve bi turlu tarif etmek kismet olmayan sutlu tatlimi tarif edeyimm.Italyada cok populer olan bu tatli cok hafif ve leziz denemenizi tavsiye ederimm..buna italyan pudingide diyebiliriz..kosovada bulabilirmisiniz jelatini bilmiyorum ben turkiyeden almistim..Yemekteyiz programindada bir bey yapmisti benzerdi tarif..afiyet olsunn..

Malzemeler:
1litre krema
125gr pudra sekeri
1/2 litre sut
2yaprak jelatin
vanilya

Yapilisi:Sut krema ve pudra sekerini vanilyayi karistirip kisik ateste kaynatin.Suda yumusattiginiz jelatinleri ekleyin(dikkat suda unutmayin cok erimemeli elinize gelmeli).Kucuk tabaklara paylastirip 2-3 saat dolapta bekletin.isteginize gore uzerine meyve cikolata soslari, ceviz fistik meyveyle susleyebilirsiniz .Pratik ve leziz..

2 comments:

iremlemekanlar said...

Nefis gözüküyor :)serapcım ellerine sağlık bir porsiyon banada göndersen...:) sevgiler

tatlihayat said...

tamam cicim sen yeter ki istee canimm:))