24 June 2013

OHRIDD

Merhaba,
Bugun ohridden bahsedecegim,,bikac gunlugune ohriddeydik,,bu sefer ohridi daha ayrintili gezebildik sadece gol kenarinda gecmedi,,makedonya kosovaya sinir olan bir ulke ve bu ulkenin ohrid isimli guzel bir golu vardr kosovaya yaklasik 3-4 saat uzaklikta,,huzurlu turistik bir yer..bu sefer tekne ile gezinti yaptik su baska birsey insani cok rahatlatan huzur veren cok keyif aldik,,bu gezimizde kardesimide cok andik en son onla gelmistik,,ayrica cok fazla tur geliyor buraya turkiyeden carsida gezintilerimizde muhabbetimiz cok oldu,,bu arada sevgili arkadasim meltem umarim yazimdan memnun kalirsin ayrintili yazmaya calistim bu kezz,,insallh buralara yolun duserr altin kalpli arkadasim iyi insanlar seni  gibi genele hitap eder sadece bana degil!!!sevgilerr kosovodan!!









Ohrid golunden biraz mesafeli gorulmeye deger museum of water isimli 2008 yilinda insa edilmis su uzerinde evler gorulmeye degerdi ,,bu evlerin icine dogal agac ahsaptan esyalarla suslenmisti ve golun ici o kadar guzel ve berrakki orda.





Bu ozel suyun icinde tahtadan esyalar saklaniyor,,suyun koruyucu ozelligi var,,



Evlerin iclerini bu sekilde decore edilmis



 Ohrid’e geldiğinizde olmazsa olmaz ziyaret etmeniz gerek bir yer de Sveti Naum bölgesindeki Galioica Doğal Park. Arnavutluk sınırına sadece 5km mesafede olan bu doğal park Unesco tarafından Dünya mirasları listesine alınmış durumda. Parktan kısaca söz etmek gerekirse dağın arkasında kalan ve Ohrid gölünden 150 metre daha yüksekte olan Prespa gölü tarafından doğal kaynaklarla beslenen bir park. Gerek alttan kabarcıklar şeklinde , gerek dağın altından ve yanlardan doğal şekilde beslenmekte. Kesinlikle motorlu araçların yasak olduğu, sadece kürekle ilerleyebildiğiniz bu parkta tüm bu kaynak sularını suyun berraklığı sayesinde görme fırsatınız var. Bu arada ilginç bir detay Galioica Doğal Parkında suyun sıcaklığı tüm yıl boyunca 10 derece ve değişmiyor. Anlatımı kolay olmayan ve gerçekten görmeniz gereken bir bölge. Gölün kenarındaki Sv. Naum kilisesi de bahçesindeki ve çatısında gezen tavuz kuşlarıyla ilginç bir yer.

Galioica dogal park



bu kucuk havuzda unlu yilan baliklari ve gol baliklari mevcut







g
BU guzel golde bir tekne gezintisi yaptik cok huzur vericiydi,,




Sv. Naum kilisesi


tavus kusunu cekmeye calistim ama gorebildiniz mi?


16 June 2013

Peje (waterfall)


Hello,,everybody,,today we went to peje that is city of kosova..it is pretty green ,,especially summer time is cool to unwind,,we took a stroll around waterfall,,it was quite packed..we even went to border of montenegro.it has great scene,,it was so amazing that we loved over there,,
 herkese merhaba,bugun pristinanin sehri pejeya gittik oldukca yesil,ozellikle yaz zamani guzel serinlemek ve rahatlamak icinn,,cok guzel bir selaleye sahip..hatta karadag sinirina kadar gittik inanilmaz guzel bir manzaraya sahipti..bayildikkk..





this is beauty of nature




village cheese(köy peyniri)



he loves drinking coffee..kahve icmeye bayilir