14 August 2012

Pandispanya tarifi

Selam sevgili  takipcilerim;
pandispanya icin:
5yumurta
1subardagi seker
2yemek kasigi sicak su
1.5 su bardagi un
yarim paket kabartma tozu

Yapilisi:Yumurtalarin sarisini ve beyazini ayiralim,beyazini bir fiske tuz ile beyaz kopuk oluncaya dek cirptim,sarisinida sekerle karistirip sicak suyu ilave ettim rengi acik sari olana dek cirptim,sonra yumurta beyazli karisimla sarili karisimi dikkatlice tahta kasikla karistirdim,unu ve karbonati eleyerek ekledim,tereyag ile yagladigim tepsiye doktum.tepsiyi sert bir zemine vurdum (bikackez)  hem esit dagiliyor hemde icindeki kabarciklar yukariya cikiyor,200 derece soguk firina verdim,yanlarinin kabardgini gorunce 150dereceye dusurdum(ortasiyla esit kabarsin diye) toplam 20-25 dakika suruyor,ustu pembelesince aldim,kurdanla kontrolde ettim tabiki,firindan cikarir cikarmaz bir bezin uzerine cikardim tepsiden, sogduktan sonra ikiye boldum ve kullandim(sogmadan dilimlemeyin).afiyet olsunn..