18 August 2010

Yufkali manti

Selam,bende herkes gibi mantiseverler arasindayim,hazir ucgen yufkam vardi aklima pratik manti geldi vede oldukca lezizdir uzun zaman manti isteginiz tatmin olur:))herkese afiyet olsun mutlak deneyin derim..

Malzemeler:
1paket ucgen yufka(20 adet)
evde yarim kilo kiymadan kofte hazirlayin
ayran
siviyag

Yapilisi:once ucgen yufkama yag ve ayran surdum zeminini hazirladim ve genis kismina kofte harcini yaydim dumduz rulo seklinde sardim(sigara boregi gibi yanlarini katlamayin koftelerin iyi pismesi icin)yagladim tepsiye rulolari gul seklinde sarip dizdim uzerlerini yaglayip 200derece firina verdim pistikten sonra sarimsakli yogurt ve yagda nane salca ile susledim inanin elde acilan hamurdan daha hafif oluyor...Ayirica siki sarmayin gul yaparken kiriliyor biraz:))  afiyet olsun sekerler..
Not:Hazirladiginiz rulolari buzlukta saklayabilirsiniz misafrleriniz gelmeden buzluktan cikarip uzlerini yaglayip direk firina verebilirsiniz..



17 August 2010

Sebzeli tavuk rulo

Merhaba,bugun dolabimi actim tavuk gogsu vardi ne yapayim derken buna karar verdim cokta guzel birsey ortaya cikti deneyin leziz ve doyurucu oluyor..
Malzemeler:
evde bulunan sebzeler(bende kabak havuc renkli biberler vardi)
2 tavuk gogsu
kasar peyniri
tavuklari marine etmek icin biraz sut,yag,kori,sarimsak,karabiber
tuz

Yapilisi:Sebzeleri julyen dograyip 2 kasik yagda yuksek ateste damgaladim tuz karabiber ekleyip ocaktan aldim,tavuk gogsunu  2saat marine ettim..ve dovdum..soteledigim sebzeleri ve kasari tavugun icine koyup sardim ve kurdanla tuturdum firina 200 dereceye verdim..   yanlarinada ketcap ve kekike buladigim patatesleri koydum  ..afiyet olsunnn sevgi kelebekleri hayirli iftarlarr..

14 August 2010

Peynirli borekk

Merhaba,herkese hayirli ramazanlar diliyorum ..pratik bir borek tarifi vercem..

3adet yufka,1cay bardagi sut yogurt,2yumurta,yarim cay bardagi yag,peynir maydonoz
Yapilisi: sut yogurt yumurta yag karistirip homojen karisim elde edelim,yagladimiz tepsiye 1.yufkayi 2ye bolerek yerlestirelim her kata sosumuzu surelim her kata peynirli harctan koyalim,en son keskin bicakla karelere kesip kalan sosu ustune gezdirelim ve corek otu serpip 200 dereceye atalim ..afiyet olsun ..batucuk kuzucuk sogar sogmaz goturduuu  sevdi bizdee iste budurr dedikk:)))marifetli olmak  zor is yaww:)))kare borcamda yaptim

08 August 2010

Hobiimm:)


Merhaba,sevgili arkidislerr okuyucular goz atanlarr:)))sizinle bugun bos vakitlerimde ugrastigim resim ve goruntu isleme programlarindan elde ettigim resimleri paylascam umarim begenirsiniz..

05 August 2010

Batuhanla mangal keyfi:))




Uzun zamandir gidelim gidelim diyoduk nihayet yaz bitmeden batuhanla ilk piknigimiz oldu tabi coocuk pesinde kostura kostura yedigimi sindirdim:))batu atesi ilk gordugu icin saskindi mangal basindaydi cogunlukla..vede pisenleri once tadan oldu tosuncugum:))